Burn OUT -de ce ajungem acolo si cum putem rezolva?

Burn-out este un termen nou, chiar boala a secolului in care ne aflam sau epuizarea psihica si fizica.

Acesta este mai ales o epuizare fizica care vine de la slabirea glandelor suprarenale.

Daca invatam cum functioneaza corpul fizic atunci o sa intelegem multe din afectiune acestui secol.

Epuizarea este definită drept o scădere intensă, majoră, a sistemului de producere de energie al organismului. Epuizarea poate varia de la o simplă oboseală, care se echilibrează după un somn de o noapte sau după o vacanţă, până la stări foarte intense, care persistă îndelungat. Când este o formă severă de epuizare, efectul poate fi devastator asupra persoanei sau familiei.
Principalul simptom este o stare intensă de oboseală, apărută dimineaţa la trezire, după 8 sau 10 ore de somn, sau chiar după un somn de scurtă durată.

GLANDELE SUPRARENALE

Glandele suprarenale se afla deasupra rinichilor si sunt de marimea unei nuci. Glandele endocrine din care fac parte si suprarenalele, sunt guvernul corpului omenesc. Acest guvern controleaza tot ce misca, eu un guvern prietenos, ii iubeste pe toti. Corpul vostru este doar o gramada de celule si doua fluide-sangele si limfa. Sangele alimenteaza celulele, limfa le curata, asa cum faci cu un bebelus , il hranesti si il cureti.

Limfa este 75% si sangele 25% , deci limfa este pricipalul sistem imunitar, este fluidul dominant in corp. Rinichii controleaza uriasul sistem limfatic,iar suprarenalele controleaza rinichii neurologic si prin steroizi, balantele minerale ca sodiul si potasiul. Tensiune este joasa atunci glande suprarenale sunt cronice. (70,80,90)

Ce poate ajuta suprarenalele: papadia, patrunjelul, sfecla rosie.

Organismele noastre procesează în mod continuu alimente, pe care le convertesc în energie necesară derulării proceselor şi funcţiilor vitale. Sinteza energiei în organism este analogă, într-un mod, procesului de alimentare al automobilelor:
– aport adecvat de nutrienţi
– digestie şi absorbţie adecvată a hranei
– transportul nutrienţilor în celule şi
– combustia optimă sau oxidarea carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor pentru eliberarea energiei
Tiroida şi suprarenalele sunt glandele esenţiale pentru producţia de energie a organismului. Aceste glande necesită nutrienţi precum vitamina A, vitamina C, mangan şi vitaminele complexului B. Mai importantă chiar decât prezenţa nutrienţilor este echilibrul dintre ei.
Stresurile de orice fel nu numai că determină o creştere a necesarului anumitor nutrienţi, dar induce şi dezechilibre între diferiţii nutrienţi. Unii nutrienţi, precum Zincul şi vitamina C dispar din organism după câteva minute de stres.

REVENIREA DIN STAREA DE EPUIZARE
Este asemănătoare cu remodelarea unei case sau reconstrucţia motorului unui vehicul. Este o sarcină complexă care nu poate fi grăbită şi trebuie realizată în mai multe stadii. Schimbarea prea rapidă a reacţiilor biochimice ale organismului poate determina disfuncţii severe, ca atunci când vrei să înlocuieşti toate pietrele din fundaţia unei case dintr-o dată.
Multe persoane nu-şi mai revin niciodată din sindromul de epuizare, unii oameni resimt o recuperare temporară, şi foarte puţini revin la nivelul de energie dinainte de apariţia sindromului de epuizare.
Dificultatea revenirii din sindromul de epuizare se datorează necesităţii de refacere a întregului sistem energetic al organismului. Acest lucru necesită nu numai timp şi dorinţă de a depune efortul, ci şi o reechilibrare a hranei, o suplimentare pentru înlocuirea nutrienţilor pierduţi, pentru eliminarea metalelor toxice şi pentru echilibrarea ratei oxidării (metabolice) a organismului.
O problemă în revenirea din sindromul de epuizare este faptul că există prea puţină energie disponibilă pentru a realiza o schimbare pozitivă. Hrana şi suplimentele de minerale şi vitamine oferă materialul brut, dar este nevoie de energie vitală pentru a le putea procesa. Iar persoana epuizată mai are doar foarte puţină energie.
De aceea progresul este deosebit de lent şi poate descuraja pe multă lume.
Funcţie de severitate, este nevoie de 1 până la 5 ani pentru refacerea completă a energiei organismului. Timpul depinde de dedicaţia individului în propriul proces de însănătoşire. Unele persoane răspund mai încet, altele mai rapid la tratamentul propus.
Atitudinea mentală şi emoţiile joacă un rol esenţial în procesul de recuperare. Unele persoane sunt atât de obişnuite să trăiască cu starea de epuizare, încât şi-au acceptat psihologic condiţia. Ei au renunţat de mult să mai încerce ceva pentru îmbunătăţirea ei, iar atitudinea de resemnare (datorată epuizării) este dificil de depăşit.
Există şi o parte pozitivă la sindromul de epuizare a suprarenalelor.
Este ca un strigăt de deşteptare pentru cei care „au rătăcit drumul”.
Pentru cei care pot auzi, sindromul de epuizare este un strigăt al existenţei unui dezechilibru interior.
Poate reprezenta o motivaţie de a-şi reevalua viaţa, modul în care trăiesc, atitudinile mentale şi emoţiile pe care le încearcă.
Cel mai adesea, este un semnal că persoana nu şi-a iubit suficient corpul, l-a ignorat şi l-a tratat rău.
Sindromul de epuizare poate fi o oportunitate ca o persoană să-şi reaşeze în ordine ierarhică priorităţile în viaţă şi să aducă mai multă armonie şi fericire în propria viaţă.

Nu se mai pune problema DACĂ vă sunt afectate suprarenalele – ci CÂT de afectate sunt și cât de mult aveți de muncit pentru a le reface.

Pentru că organismul minunat pe care îl avem are mecanisme de refacere și regenerare pentru orice. În orice moment al vieții.

Echilibrarea suprarenalelor este SIMPLĂ – atât de simplă încât majoritatea oamenilor aproape că nu poate crede asta.

DIETA SIMPLĂ și ODIHNA reprezintă ”medicamentele” pentru suprarenale.

Somnul, relaxarea, odihna, refacerea, statul întins în stare relaxată interioară, cu respirația liniștită, nu precipitată – este principalul instrument de refacere al suprarenalelor.

Suprarenalele se echilibrează SIMPLIFICÂND viața complicată pe care o ducem.

Citeste mai multe despre glandele suprarenale aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: