Ce este minimalismul?
Minimalismul reprezinta viata traita doar cu lucrurile de care aveți absolut nevoie. Adica sa fi înconjurat de mai puține articole materiale, astfel încât să poți face mai mult cu timpul și viața ta.
Gândește-te: când ai mai puține vase, petreci mai puțin timp spălându-le și uscându-le. Nu trebuie să lupți pentru spațiu.
Viața minimalistă iti permite libertatea de a cheltui mai puțin timp și bani pe lucruri și de a cheltui mai multă energie pentru a trăi efectiv.
Iti voi spune 5 reguli pe care trebuie sa le aplici pentru a scapa de hainele in plus din sifonierul tau, iti spun cum am ajuns sa traiesc cu haine mai putin, eu fiind o pasionata a modei si a hainelor.
Regula nr 1 - Daca nu l-ai folosit timp de un an, arunca-l
dssds
O metoda de baza atunci cand vrei sa-ti reduci posesiunile este sa te debarasezi de cele pe care nu le-ai folosit in ultimul an, daca nu ai folosit un obiect vestimentar in ultimele 4 anotimpuri probabil ca nu il vei folosi nici pe viitor. Daca ai haine cu etichete este clar ca trebuie sa scapi si de acelea.
Regula nr 2 - Doneaza , vinde sau arunca
Este bine sa iti imparti hainele in 3 categorii, asa ar fi mai simplu, iti voi recomanda ce poti face cu ele.
Poti dona celor nevoiasi , recomand Seva , este o aplicatie a celor de la Miniprix , se gasesc si grupuri de facebook -donatii haine.
Poti vinde pe mai multe grupuri sau chiar pe pagina ta , iti recomand urmatoarele grupuri de facebook - NU MAI PORT SI Talcioc 2.0 , insa functioneaza ok si OLX.
Daca nu se potriveste in nici una dintre variantele de mai sus, le poti arunca fie in locuri specializate , fie sa le duci la HM sau diferitele firme de haine care le recicleaza , care iti vor oferi un voucher in schimbul lor.
Regula 3 - Unul vine, altul pleaca
Una dintre regulile de aur ale minimizarii spune asa : daca vrei sa cumperi ceva nou, mai intai scapa de altceva. Vom avea mereu nevoie de lucruri noi, chiar si atunci cand incercam sa reducem totul la minimum. Hotareste in avans cate umerase iti trebuie ca sa poti respecta regula. Colectia ta de haine nu va creste pentru ca pur si simplu nu ai unde sa agati ceva nou.
Regula 4 -Nu e cazul sa devii creativ atunci cand incerci sa te debarasezi de lucruri
Aici este cazul meu , deoarece multe hainute le ador si poate fie mi-au ramas mici, fie au o mica pata sau efectiv vreau sa le schimb infastisarea si atunci le pastrez cu gandul ca le voi modifica, picta , coase ceva frumos pe ele. Daca am asa ceva in sifonier de mai bine de 1 an si nu am gasit timpul necesar sa fac asta, atunci nici de acum incolo nu voi reusi sa imi duc la indeplinire dorinta.
Regula 5 - Debaraseaza-te de haina pe care ai cumparat-o doar ca sa faci impresie
De cele mai multe ori cumparam implusiv, fie din cauza presiunii sociale, fie ca este la moda , fie sa ne simtim mai bine sau sa facem o impresie buna. Poate nici macar nu ne place cum ne vine aceea piesa vestimentara sau poate chiar nu ne simtim bine imbracati in ea, insa o tinem acolo ca poate ...odata.
Odata e acum, fie o porti fie scapi de ea.
Chiar daca ai un sifonier mare, nu inseamna ca trebuie sa fie plin ochi de haine, este in regula sa ai pe fiecare etajera 2 -3 piese, o sa te simti mult mai bine si o sa sti mereu cu ce sa te imbraci pentru ca o sa ai in sifonier doar piesele pe care efectiv le adori.
Pentru mine acest proces a fost destul de lent in prima instanta , insa acum am ajuns sa am destul de putin haine - in jur de 33 de obiecte vestimentare , insa pentru ca debarasarea creaza dependenta , ma intreb zilnic ce as putea sa mai dau sa raman cu mai putine. ?!
Sper ca acest articol sa te ajute in procesul tau de eliminarea a hainelor in plus si va rog sa ma credeti o sa fie o schimbare si la nivel mental , nu doar fizic.
Mi-ar placea sa impartasesti cu mine procesul. 🙂
Beatrice
TEXT: Beatrice
Imagini: Pinterest