Frumusetea si splendoarea lumii spirituale

Acest articol este transcris din cartea V.M.Samael AUN Weor, in care dansul preda aceste lectii pe cale orala in conferinte publice.

” Fratilor aici reuniti, in acesta seara, vom incepe discutia noastra. Sper sa acordati maximum de atentie.

E timpul sa studiem, in profunzime, tot ceea ce este relationat cu omul si Universul care ne inconjoara. Inainte de toate, este indispensabil sa intelegem in mod profund procesele Vietii si ale Mortii. Cu siguranta, exista in fiinta umana Facultati de Cunoastere Superlative, extraordinare, care se gasesc in stare latenta si care,dezvoltate cum se cuvine, ne pot servi pentru a studia profund omul si Universul.

Fara indoiala, Lumile interne ale fiecaruia dintre noi sunt ceea ce conteaza. Gandurile, sentimentele, emotiile, dorintele, aspiratiile sunt invizibile pentru ochi, nimeni nu le vede. Toate aceste valori consituie, in ele insele, „interiorul”. Fiecare om are propria sa viata interioara; fiecare om are Lumile lui Interne. Daca un om nu isi cunoaste propria sa lume interioara, viata sa intima, cu atat mai putin ar putea cunoaste Lumile Interne, viata intima a planetei pe care traim.Iar daca nu cunoaste viata intima a planetei pe care traim, nu va cunoaste nici viata interna a sistemului solar, sau a Galaxiei care se roteste in jurul Soarelui Central Sirius.

Asadar, daca vrem sa cunoastem viata interna a Sistemului Solar, ori a Pamantului, ori a Galaxiei, trebuie sa incepem prin a cunoaste propriile noastre Lumi Interne. Nimeni nu ar putea cunoaste pe nimeni, observand doar forma fizica, corpul fizic.

Daca suntem invitati la o petrecere, vom vedea multi oameni care danseaza veseli, fericiti, dar in realitate, cu adevarat,le vedem doar mimica, ascultam doar vocea lor sonora, rasetele, ori descoperim” surasul subtil a lui Socrate”, infatisarea lor, etc, dar nu stim nimic, cu adevarat, despre viata interna a acestor oameni.

A vedea Personalitatea fizica sau a vedea Personalitatiile fizice ( vorbind la plural), nu inseamna a descoperi viata interioara a oamenilor. Aceea ca” eu il cunosc pe cutare ” sau ” pe cutarica” se dovedeste complet fals, deoarece nimeni nu poate cunoaste pe nimeni, daca inainte de nu se cunoaste pe sine insusi.

A spune ca noi „cunoastem un prieten”, ca ” stim viata sa intima”, ca ” este un prieten intim” apare ca exageram nota, deoarece nu putem, cu adevarat, sa cunoastem intim pe nimeni, atat timp cat nu ne-am cunoscut pe noi insine. Dar daca cineva isi cunoaste propriile lumi interne, poate sa cunoasca si viata interioara a persoanelor care il inconjoara.

Cand cineva isi descopera viata interioara, cand isi cunoaste greselile psihologice, atunci devine un prieten mai bun, un frate mai bun, un fiu mai bun, un cetatean mai bun, deoarece ii intelege mai bine pe ceilalti.Daca cineva isi da seama, prin el insusi, ca are manie, atunci intelege mania celorlalti si nu le cere acestora sa nu o aiba, pentru ca el stie ca o are. Daca cineva descopera ca este gelos, nu ii va deranja pe ceilalti cu gelozia lor, nu le va putea cere celorlalti sa nu simta gelozie, caci daca el o are, isi va spune: ” Clar si ceilali ar trebui sa o aibe „

Astfel este necesar sa reflectam destul de mult la toate aceste lucruri. Viata interioara a fiecaruia dintre noi este ceea ce conteaza; este chiar mult mai reala decat toate lucrurile fizice( decat acesta masa, decat acest dispozitiv de inregistrare); este foarte aproape de noi insine, reprezinta procesele noastre psihice, suntem noi insine. Nimeni nu vede gandurile altora, doar daca nu are divina Clarvedere, insa gandurile exista si sunt interioare. Pentru Clarvazatori, gandurile celorlalti sunt ca o carte deschisa.

Deci, este timpul sa devenim mai intelegatori. Repet, nu am putea sa nu cunoastem viata interna a planetei Pamant, daca inainte nu cunoastem viata noastra interioara. Nu am putea cunoaste viata interioara a unui prieten, adica, nu am putea cunoaste prietenul, cu adevarat, daca inainte nu ne cunoastem pe noi insine.

Astfel, cunoastere de sine este fundamentala atunci cand se doreste sa se exploreze ceva, cand se doreste sa se cunoasca Lumile Interne ale planetei Terra, cand se vrea a cauta, a intreba, ori investiga ceva in legatura cu Misterele Vietii si ale Mortii. Trebuie sa formam, sa dezvoltam anumite Facultati Supranormale, cu scopul de a explora viata interna a planetei Pamant, dar daca noi nu incepem prin a ne cunoaste pe noi insine, acele Facultati nu isi vor atinge dezvoltarea deplina.

Asadar merita sa intelegem ce este viata interioara si responsabilitatile sale… Ca planeta Pamant are un corp Vital? Aceasta nu poate fi negat, il are! Si noi avem un suport vital organic; fara acel sprijin vital, corpul fizic nu ar putea sa existe. In ceasul mortii, Corpul Fizic se duce in mormant, impreuna cu Vitalul. Acel Corp Vital se descompune lent, langa mormant. Are o culoare fosforescenta, straluceste ca Focurile Salbatice de la mizeul noptii. De obicei, clarvazatorii vad Corpul Vital in fata mormintelor, descompunandu-se lent, pe masura ce Corpul Fizic se descompune si el. Repet Corpul Vital este suportul vietii organice. Niciun Corp Fizic nu ar putea functiona fara acel ” Nexus-Formativus”, fara acel Corp Vital, care este fundamental pentru Biologie, pentru Chimie, pentru Fiziologie etc, etc, etc.

Sa profundam acesta problema este urgent, de neamanat,grabnic. Dar, cum este Lumea Vitala? Daca noi avem Corp Vital, planeta Pamant trebuie si ea sa-l aiba. Evident, Corpul Vital al planetei Pamant este „Edenul”, „Paradisul”, „Pamantul Fagaduit „, despre care vorbea Moise, Marele kabalist-initiat, Marele Legislator Ebraic. Cine a dezvoltat Facultatile extraordinare ale Corpului Vital, va putea calatori cu acest vechicul in Eden. Nu vreau sa spun ca intreg Corp Vital poate fi utilizat pentru a calatori in Paradis. Corpul Vital are 4 eteruri: primul, eterul chimic, care serveste baza pentru fortele chimice care lucreaza in organism, atat in procesele de asimilare cat si de eliminare;al doilea, eterul de viata, este relationat direct cu procesele de reproducere ale Rasei; al treilea, eterul luminos, se relationeaza cu perceptiile, cu caloriile, etc; si ultimul, eterul reflector, este vechiculul Imaginatiei si al Vointei.

Astfel, Corpul Vital are Patru Eteruri si este fundamentul vietii organice. Initiatul poate extrage cele doua Eteruri Superioare ale Corpului Vital pentru a calatori cu ele prin Regiunea Edenului. Aceste doua Eteruri Superioara, repet, sunt cel Luminos si cel Reflector. Cu un astfel de vehicul, persoana poate studia Edenul, Paradisul Pamantesc. Cei care presupun ca Paradisul Pamantesc a fost situat intr-un loc sau altul pe Pamant, se inseala. Explicatia pe care o da Biblia in legatura cu raurile „Tigru” si „Eufrat” si „Paradisul”, situate pe acolo, prin Mesopotamia,etc., este complet simbolica.

„Paradisul Pamantesc” este corpul vital al planetei Pamant, este sectiunea superioara a acestei Lumi Tridimensionale a lui Euclid. Corpul Vital terestru serveste ca suport vietii organice a intregii noastre lumi pamantesti. Cu siguranta, Corpul Vital contine, il el insusi, doua Sfere: prima, as spune, este Luna; a doua, Pamantul ( sunt ca doua galbenusuri dintr-un singur ou ). Acesta va parea neobisnuit, dar in fond, nu este. Amintiti-va ca Luna care ne lumineaza in spatiu infinit a avut o viata, o viata bogata, din abundenta: mari adanci, vulcani in eruptie, viata vegetala, animala, umana etc. Acei pseudo-ezoteristi ori Initiati care au afirmat ca Luna era ” o bucata de Pamant lansata in spatiu”, s-au facut de ras odata cu explorarile facute de NASA.Diferitele pietricele lunare,examinate cu Carbon-14, au indicat ca Luna este mai veche ca Pamantul. Atunci evident, nu este o bucata din scoarta Pamantului lansata in spatiu, precum presupun gresit multi ignoranti.

Ca sufletul Lunar a fost transferat intr-o zi lumii noastre pamantesti ? Aceste este evident ! Dupa ce acea lume ( Luna) a devenit un cadavru, Sufletul ei Lunar, Principiul sau Vital, a fost transferat acestei regiuni din spatiu si a servit drept „Nexus-Formativus” pentru planeta noastra Pamant.De aceea stramosii nostri din Anahuac numea Luna „bunica noastra,Luna „.

Doamna Blavatsky spune ca „Luna este mama Pamantului”.Pentru initiatii din Anahuac, Luna este „bunica” deoarece Luna este mama Pamantului si daca Pamantul este mama noastra, atunci rezulta ca Luna este bunica noastra. Vedeti dvs cum ei, cu mare intelepciune, definesc ceva ce intelectualii moderni, cu atatea”trambite”, nu au putut defini ( eu, in realitate, intre paranteze, am vazut ca intelepciunea este teribila de simpla: are o navivitate si o inocenta uluitoare)…

Evident, Luna joaca un rol important in economia organica a lumii noastre, Pamant. Intrucat Corpul Vital al Pamantului include si Luna, acesta poate actiona in forma mai directa asupra Pamantului nostru, asupra ogranismelor,etc. Deja stim rolul pe care il are in relatie cu mareele inalte si joase; deja stim relatia pe care o are cu functia ovariana la sexul feminin; deja stim relatia pe care o are cu diferite boli si cicluri lunare;cu sanatatea mentala a oamenilor care se afla in ospicii, carora, in functie de fazele lunii, li se agraveaza starea, etc,etc etc. Luna influenteaza direct conceptia tuturor creaturilor vii.Cand Luna este in crestere, seva urca; cand este in descrestere, coboara si asta este extraordinar…

Astfel, Lumea Vitala merita investigata…In Eden, adica in Lumea Vitala, exista adevarate minunatii. Oricine stie sa calatoresca cu Corpul Vital prin Paradis, va putea vedea acolo rase umane.

Exista rase paradisiace care traiesc in a Patra Verticala, care sunt umane; traiesc alaturi de noi, insa sunt invizibile pentru noi. Cunosc o astfel de Rasa, au corp fizic si se reproduc ca noi si traiesc in jurul nostru, fara ca oamenii sa-i vad, datorita diferitelor modificari ale Materiei.

Exista inca rase umane care nu au iesit din Paradis si sunt fericite; oameni din carne si oase, invizibili pentru oamenii care traiesc in Regiunea Tridimensionala a lui Euclid; oameni edenici,oameni ceresti, care inca nu au mancat din acel fruct despre care ni s-a spus: „Nu mancati, caci daca veti manca din acel fruct, veti muri!”, oameni care au stiut sa asculte acea porunca…

Lumea Vitala sau Lumea Edenului este deosebit de frumoasa. Acolo, muntii sunt transparenti precum cristalul si sunt de un albastru frumos; oceanele se vad albastre, si campurile…In Eden, culoarea de baza, fundamentala, este albastru; dar asta nu inseamna ca acolo nu exista toata gama de culori. Exista, insa fundamental este albastru intens al Eterului. Lumea Vitala este minunata. Acolo exista Temple extraordinare, acolo se afla Templele Elementalilor Naturii… Fiecare planta, de exemplu, este corpul fizic al unui Elemental.Una este familia portocalilor, alta, a pinilor, a mentei,alta, a trandafirilor etc, etc. Acele Familii Elementale, Vegetale au Templele lor in Eden; acolo se reunesc acele creaturi inocente pentru a primi instructiuni de la Devasii care le guverneaza. Cel care poate calatori in Corp Eteric poate verifica pe deplin, prin el insusi si in forma directa, ceea ce subliniez in aceste momente. Merita, deci, sa invatam, sa studiem in profunzime acesta Doctrina, pentru a descoperi atatea minunatii…

Ioan Botezatorul,fara indoiala, traieste in Lumea Vitala, adica, in Eden, in Paradis. Ioan Botezatorul este un adevarat Iluminat, un Christos, cineva care deja a incarnat , in el insusi Verbul, Cuvantul, Cristosul Intim.

Pentru a putea patrunde in Eden, este necesar sa stim sa calatorim cu Corpul Vital si sa fi primit o educatie ezoterica profunda.

fragmente: A 5 Evanghelie – V.M. SAMAEL AUN WEOR

photo: Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: