Linistea mentala

Permiteţi-mi să vă vorbesc, cu această oportunitate despre virtuţile LINIŞTII MENTALE. Această linişte este INDISPENSABILĂ în noi pentru a putea avea o comunicare constantă cu FIINŢA.

LINIŞTEA MENTALĂ nu se obţine de pe o zi pe alta. Sunt necesare MULTE RENUNŢĂRI PSIHOLOGICE pentru a avea acces la REGATUL LINIŞTII MENTALE.

Atâta timp cât o persoană îşi trăieşte cele 24 de ore zilnice ÎMBUTELIATĂ in amintiri, fantezii, imagini fără conţinut, conversaţii cu sine Insuşi/Insăsi, făcând comparaţii, imaginându-şi scenarii care, probabil, niciodată nu vor fi reale, creându-şi preocupări de diferite feluri, certându-se cu el însuşi/ea însăşi etc., etc., etc. nicicând nu va putea experimenta PACEA şi ARMONIA pe care le produce LINISTEA MENTALĂ.

LINIŞTEA MENTALĂ este ultranecesară pentru a preschimba mintea noastră într-o oglindă în care FIINŢA SAU MAMA NOASTRĂ DIVINĂ să îşi reflecte mesajele pentru propriul nostru bine, pentru a ajunge la noi mesajele sale sacre, amintirile adevărate ale existenţelor noastre trecute etc., etc., etc.

Însă, LINIŞTEA MENTALĂ are înaintea sa un DUŞMAN TERIBIL, iar respectivul duşman nu este altul decât BĂTĂLIA ANTITEZELQR. Trebuie să terminăm cu lupta ANTITEZELOR MENTALE. Suntem obişnuiţi, în mod absolut, să reacţionăm întotdeauna înaintea impacturilor care rănesc mintea noastră prin intermecliul celor cinci simţuri. Exernplu: vedem o casă de culoare albă şi IMEDIAT mintea noastră îşi va aminti de o casă albă pe care o avea bunicuţa noastră când eram copii, care apoi a fost vopsită în negru… Şi dacă nu suntem in STARE DE ALERTĂ, în mod automat MINTEA noastră VA ÎNCEPE — IDENTIFICATĂ— să depene o poveste despre acea casă albă. Vom începe să ne punern întrebări absurde: Cine o locui acolo? Or locui persoane acolo? Câte persoane or trăi acolo? Or fi rezidenţi sau străini? etc., etc., etc. şi astfel vom începe să facem un film din simplul fapt de a fi observat O CASĂ DE CULOARE ALBĂ. Aşa este mintea. Minţii îi place să intre în VISARE. Este dificil să găsim o persoană care în timp ce merge, să nu înceapă să se gândească la tot ceea ce vede. Acesta este un exerciţiu pe care cu toţii ar trebui să-I practicăm. SĂ MERGEM FĂRĂ SĂ INTRĂM ÎN CONVERSAŢIE MENTALĂ. Aceasta se numeşte A MERGE FĂRĂ SĂ NE IDENTIFICĂM CU NIMENI ŞI CU NIMIC, cu alte cuvinte: SĂ TRĂIM MOMENTUL CLIPĂ DE CLIPĂ.

Cum sa oprim aceasta situatie abominabila?

V.M. Samael Aun Weor a insistat extrem de mult in operele sale scrise si in conferintele sale cu privire la necesitatea de a studia MINTEA noastra. A insistat pana la saturatyie cu privire la urgenta necesitate de a MEDITA. Si pentru a Medita trebuie sa ne dam osteneala sa OBSERVAM-fara a face comentarii mentale- imaginile pe care Mintea noastra intotdeauna le are in maruntaiele sale. Trebuie sa fim rabdatori peantru a ajunge la Linistea Mentala. In capitolul sau intitulat „Perla Seminala” , a operei sale Misterul Infloririi de aur, V.M Samel Aun Weor ne spune:

” Pretul iluminarii se plateste cu propria viata. Pe pamantul sacru al Vedelor, exista chela-discipoli care, dupa treizeci de ani de munca intensiva se afla doar la inceputurile muncii lor, in prologul acestora.”

„Oamenii cu psihic subiectiv sunt utopisti 100%; presupun in mod gresit ca se poate sa fii iluminat fara sa fi reusit moartea Egoului in mod radical si definitiv. „

” Este evident ca, atunci cand Esenta este imbuteliata in interiorul Eului plurizat, exista auto-inchidere. Acesta ne invita sa intelegem cat de dificil este sa ajungem la Iluminarea veritabila, obiectiva. „

Text : Kwen Khan Khu

Poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: