Karma

Anubis- Domnul Karmei

Prietenii mei, exista o Lege care se numeste Karma; aceasta inseamna in ea insasi „Cauza si Efect”, „Actiune si Consecinta”. Voi ar trebui sa intelegeti ceea ce este Legea Compensatiei; tot ceea ce se face trebuie platit, deci nu exista cauza fara efect nici, efect fara cauza.

Ni s-a dat libertate, liber arbitru si putem sa facem ceea ce dorim, dar este clar ca trebuie sa raspundem inaintea lui D-zeu pentru toate faptele noastre.

„Ne se plateste Karma doar pentru raul care se face, ci si pentru binele care nu se face putandu-se face.”

Cand cineva vine in aceasta lume isi aduce propriul Destin;unii se nasc in puf si altii in nenorocire.

Daca in existanta noastra trecuta am ucis, acum suntem ucisi; daca am ranit, acum suntem raniti; daca am furat, acum ne fura, si „cu masura cu care masuram altora, vom fi masurati.” Fara indoiala, este posibil sa modificam propriul nostru Destin, pentru ca atunci ” Cand o Lege Superioara transcende o Lege Inferioara, Legea Superioara spala Legea Inferioara”.

” Pe Leul Legii il combati cu Balanta. Daca pe un taler al Balantei punem faptele noastre bune si pe celalalt le punem pe cele rele, ambele talere vor fi egale sau va exista un dezechilibru. Daca talerul actiunilor rele cantareste mai mult, trebuie sa punem fapte bune pe talerul actiunilor bune cu scopul de a inclina Balanta in favoarea noastra; astfel stergem Karma, ” Faceti fapte bune pentru a plati datoriile voastre” ;amintiti-va ca nu se plateste doar cu durere, de asemenea, se poate plati facand binele.

Multe persoane care sufera isi amintesc doar de amaraciunile lor dorind sa le remedieze, dar nu-si mai amintesc de suferintele straine, nici pe departe nu se gandesc sa remedieze necesitatile aproapelui. Acesta stare egoista a existentei sale nu serveste la nimic; asa, singurul lucru pe care il obtin este, realmente, sa-si agraveze suferintele.

Daca astfel de persoane s-ar gandi la ceilalti, sa-i serveasca pe semenii lor, sa-i dea sa manance flamandului, sa-i dea sa bea insetatului, sa-l imbrace pe cel dezbracat, sa-l invete pe cel ce nu stie etc etc etc, este clar ca vor pune fapte bune pe talerul Balantei Cosmice pentru a o inclina in favoarea lor. Adica, ar fi remediate toate nevoile lor. Dar lumea este foarte egoista si, de aceea, sufera; nimeni nu-si aminteste de D-zeu, nici de semenii sai, decat atunci cand sunt in disperare si acesta este ceva ce toata lumea a putut verifica prin sine insusi; asa este umanitatea.

  1. Faptele bune despre care vorbiti dvs trebuie sa se faca dezinteresat sau ni se iau in considerare chiar cu interesul de a obtine ceva in schimb ?

R: Trebuie sa se lucreze intotdeauna dezinteresat, cu infinita Iubire pentru umanitate; astfel schimbam acele cauze rele care au stat la baza efectelor rele; nu uitati dvs ca schimband cauza se schimba efectul. Vrei sa te insanatosesti? Insanataoseste-i pe altii. Vreo ruda de-a ta este in inchisoare? Lucreaza pentru libertatea celorlalti. Esti flamand? Imparte painea cu cei care se gasesc mai rau decat tine etc, etc ,etc.

2. Maestre, ati putea sa-mi spuneti daca toate bolile sunt karmice?

R: Nu toate bolile sunt karmice. Masina umana poate fi vatamata din multiple motive; pot fi de ordin karmic sau, pur si simplu, accidental; asta-i tot.

3. Maestre, fiind in meditatie mi-am putut aminti ceva din viata mea trecuta cand am trecut prin Mexic in calatoria spre Acapulco, asa cum dvs m-ati informat.Ati dori sa-mi explicati daca a fost corecta meditatia mea sau a fost o fantezie?

R: Din felul in care a fost formulata intrebarea, pot sa evidentiez in mod clar ca tu inca ai constiinta adormita; daca ai avea-o treaza, cuvantul „fantezie” ar fi fost exclus din intrebarea ta; ceva ce cineva cunoaste bine, nu are nimic fantastic, ceea ce ignora sau ceea ce intrevede cu usurinta, chiar daca este real, este considerat ca fapt fantastic. Sa-ti trezesti constiinta este vital, cand este vorba sa investighezi vieti anterioare. Este evident ca ai fost in reincarnarea trecuta aici in Mexic, ca m-ai insotit, de asemenea, in existenta ta trecuta pana la Portul Acapulco; asta s-a intamplat in epoca lui Don Porfirio Diaz si acum este evident ca repeti in acord cu Legea Recurentei. Totul se repeta asa cum s-a intamplat, totul se repeta. Astfel lucreaza Marea Lege a Karmei.

4. Maestre, in acord cu ceea ce-mi spuneti dvs, inteleg ca sunt foarte adormit; totusi aceste amintiri pe care le am din viata trecuta, ca si altele din alta de pe pamanturi spaniole si ale caror amintiri le-am putut aduce, nu indica putin Trezirea Constiintei ?

R: Fara indoiala ca ai putina constiinta treaza; a crescut procentul. Persoanele comune si obisnuite au cam trei procente de constiinta treaza, dar in acest caz, putem sa evidentiem cam zece la suta si acesta este destul; foarte greu am gasi o persoana care sa aiba 100% constiinta treaza. Fiti dvs multumit ca aveti macar acest procent de constiinta superior fata de toti semenii dvs.

  • fragmente din „Privind misterul „- Samael Aun Weor
  • poze Pintrest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: