Ce inseamna #zerowaste ?

267f3eeb23a6d6b68415d264c189721d

Răspunsul este simplu: Ne propunem să nu aruncam nimic la un depozit de deșeuri. Reducem ceea ce avem nevoie, reutilizăm cât putem, aruncam ce se poate recicla. Răspunsul mai puțin simplu: este vorba despre redefinirea sistemului.

În prezent trăim într-o economie liniară în care preluăm resurse de pe pământ și apoi le aruncăm într-o gaură uriașă din pământ. Scopul deșeurilor zero este să trecem la o economie circulară în care reinvetam gunoiul existent. Economia circulară imită natura prin faptul că nu există gunoi în natură. În loc să aruncăm resursele, creăm un sistem în care toate resursele pot fi reluate complet înapoi în sistem.  CE e în neregulă cu depozitele de deșeuri? Omul mediu arunca în jur de 4,4 kg de gunoi în fiecare zi. Trăim într-o societate de unică folosință în care nu ne prețuim lucrurile și consumăm prea multe resurse. În fiecare an avem Ziua Supravegherii Pământului pentru a marca când am consumat toate resursele pe care Pământul le poate produce durabil pentru anul care vine. Ziua acesasta a fost pe 2 august 2017. Dincolo de problema noastră de supraîncărcare, depozitele de deșeuri sunt toxice. Deseurile sunt responsabile pentru 20% din emisiile de metan din SUA și nu sunt aerate pentru descompunerea corectă a materialelor naturale. Toxinele de la curățători, baterii electronice mici (și alte obiecte care nu ar trebui să fie depozitate la gunoi) se scurg în sol și se pot infiltra în ocean și în apa subterană când plouă. O mulțime de gunoi nici măcar nu ajunge la depozitul de deșeuri. În schimb, ea aglomerează părțile drumurilor și se învârte în ocean. Plasticul este deosebit de periculos pentru ocean pt viața marină și sănătatea noastră.

6f3a5fce9e4aa7104a333ca6469e8036.jpg

Reciclarea nu este o soluție perfectă. În timp ce cautam solutii, trebuie să ne diminuăm dependența. Știați, doar 9% din plastic este reciclat de fapt? Există un motiv pentru care reciclarea este ULTIMA. „Reduce refolosește reciclează” Reciclarea nu ar trebui să fie prima linie de apărare, ar trebui să fie o ultimă soluție. Cea mai mare parte a reciclării noastre nu este chiar procesată în SUA. Este prelucrat în China, iar China a interzis să se pună baloane din hârtie și plastic, peste 1% contaminare. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, cele mai bune instalații de reciclare din SUA operează în prezent la un nivel de contaminare de 4%. Nu vă spun acest lucru pentru a vă împiedica să reciclați. Vă spun acest lucru, astfel încât să puteți recicla mai bine și să depindeți mai puțin de acesta. Puteți citi mai multe despre ratele de reciclare.

În schimb, concentrați-vă eforturile pe reducerea și reutilizare. Ce se reduce și se reutilizează? Nu ai nevoie de tot ce crezi că „ai nevoie”. Atât de multe produse ne sunt vândute pentru o utilizare specifică. Dar, nu aveți nevoie de un curățător separat pentru podea, geamuri și baie. Nu ai nevoie de opt pulovere albastre. Reducând ceea ce avem nevoie, reducem ceea ce vom arunca în cele din urmă. Înainte de a face orice achiziție, așteptați. Petreceți ceva timp, gândiți-vă dacă aveți nevoie sau nu cu adevărat. Când trebuie să cumpărați ceva, verificați mai întâi variantele. Reutilizați ceva care există deja și, în loc să utilizați, se pun accentul pe reutilizabile.

92ef897eca8006c129eec970d28cb6b6

În fiecare zi ai decizia de a avea un impact pozitiv asupra planetei. Cum ajungi la serviciu?  Ce mănânci? Ce cumperi? Totul este interconectat. Fiecare achiziție pe care o faceți este un vot pentru tipul de lume în care doriți să trăiți. Nu votezi doar la urne. Votați în fiecare zi. Cu un singur pas mic la un moment dat, puteți reduce considerabil amprenta. Dar, a ajunge la deseuri zero nu este doar excelent pentru mediu, vei observa o îmbunătățire a calității vieții tale. Efectele secundare includ să mănânci mai bine, să te simți mai bine, să economisești bani și să nu fii nevoită sa arunci gunoiul.

Doresc curand sa fac un mic shop pe acest blog, unde puteti lua aceste produse si pe viitor unele dintre ele doresc sa le creez eu ca- gel de dus sau pasta de dinti.

poze: Pinterest.com

Un gând despre „Ce inseamna #zerowaste ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: