Chakra sacrala-Svadisthana

CHAKRA SVADISTHANA

~ are 6 petale receptoare, este de culoare portocalie si pozitia ei difera de la persoana la persoana; astfel la unii este asezata in apropierea osului pubian, iar la atii este pozitionata mai aproape de zona ombilicului. Acesta pozitionare este data de anumite caracteristici.De exemplu, o persoana centrata pe partea strict materiala a vietii, care puna forta fizica pe prim plan si prezinta o sexualitate instictuala, are pozitionata acesta chakra mai aproape de zona organelor sexuale, iar o persoana ce si-a controlat sexualitatea,care isi dezvolta creativitatea si are un cat de cat control emotional, are acesta chakra pozitionata mai aproape de zona ombilicului, de asemenea si culoare difera. Astfel cei din prima categorie au un portocaliu cu nuante rosiatice, in timp ce nuantele celor din a doua categorie sunt spre auriu. Cele sase petale reprezinta aspectul grosier al elementului APA (mari, oceane,lacuri, izvoare, raruri, fluvii, panzele freatice, apa in stare gazoasa, ghetarii din zona polilor si a crestelor muntilor, depozitele fluide organice- titei,metan etc- si anorganice) in corpul uman
( lichidul interstitial, sange, limfa, mucoasele, lichidul cefalorahidian, secretiile diverse ).

  • REGENERARE, IMAGINAȚIE EXUBERANTĂ, LIBIDO, ADAPTABILITATE, MIMETISM
  • Aspect interior – capacitate de regenerare, dizolvarea traumelor ancestrale
  • Priecție în corpul fizic – 2 degete deasupra organelor sexuale
  • Acțiune spirituală – charismă, conștiința propriei senzualități, erotism, imaginație, integrarea armoniasă în plan social, 
  • Blocaje – impotenţă, frigiditate, spirit gregar, confuzie, disfuncții la nivelul organelor sexuale
  • Element – Apă
  • Simț – Gust

Corespondentul fizic al acestei chakre in corpul uman o reprezinta glandele suprarenale.O buna functionare a acestei chakre determina echilibrul emotional, claritate in ceea ce priveste receptia si exprimarea emotiilor. Functionarea ei defectuoasa determina un comportament sexual aberant, imaginatie haotica, inadaptabilitate sociala, iar in plan fizic probleme legate de aparatul circulator si limfatic, probleme legate de eliminarea toxinelor, metabolism defectuos, practic tot ce tine de partea fluida a corpului fizic.

bfe5f015-f3f9-4e78-bb26-73652790f6ed.png

De Chakra Sacrala putem lega tot ce tine de relatii si sentimentul de vina. Daca vreti ca totul sa mearga bine din acest punct de vedere va trebui sa fiti foarte sincere si deschise in toate relatiile pe care le aveti, de orice natura ar fi ele. Aceasta chakra functioneaza pe baza culorii portocaliu si daca va inconjurati cu aceasta culoare puteti avea multe surprize placute. Aceasta este localizata undeva in spate, langa osul sacral, de la care isi trage numele. Aveti nevoie pentru a o activa de cristale care intai sa o curete si sa-i amplifice puterea, sa va echilibreze, sa va vindece suferintele si mai ales sa va calmeze, dar si de un cristal protector.

Cand meditati pentru aceasta chakra concentrati-va pe ce merge mai putin bine in relatiile voastre, incercati sa va dati seama pentru ce puteti fi recunoscatoare si fiti sincere cu voi insiva, pentru ca daca aveti sentimentul ca ceva nu merge bine este din cauza functionarii defectuase a acesteia. Puteti incerca sa puneti mainile una peste cealalta cu palmele in sus, stanga dedesubt astfel incat palma sa atinga spatele degetelor mainii drepte in timp ce varfurile se ating usor si toate acestea in timp ce rostiti silaba „VAM”.

 

Cu drag,

Beatrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: