Dependenta de telefon si riscurile la care ne supunem

61142838_330277304315090_5871332370803589120_n.jpg

Scriu acest articol, pentru ca mi-am dat seama ca sunt dependenta de telefon, a devenit pentru mine mai ceva ca un prieten, pana si la baie trebuie sa vina cu mine, altfel ma plictisesc , cum sa reusesti sa te plictisesti fara telefon ? Bizar …

Ce m-a facut sa scriu acest articol ?  Timpul meu redus pentru mine, nu mai am timp pentru mine asa cum aveam odata , asa ca am stat si am analizat unde se scurg minutele si orele si am gasit si vinovatul..telefonul.

Nu e prima data cand cand am acest gand, insa gasesc diferite scuze ca…afacerea mea este online,deci nu pot renunta la telefon, ok , bun dar cel putin pot sa reduc orele de stat cu ochii in el.

Cum te poate afecta ?

-ochiiÎn cazul utilizării mobilului, distanţa dintre ochi şi ecran este mult mai mică decât în cazul unei cărţi. Oamenii observă acest aspect doar în momentul în care citesc o carte sau un ziar, însă cu timpul, persoanele care sunt cu ochii toată ziua pe telefonul mobil  sunt supuse unui risc mai mare de apariţie a miopiei sau pot avea probleme cu vederea mult mai devreme, prezentând riscul de a purta ochelari încă de tineri” explică specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

-tenul , atunci când vorbim la telefon mai multe ore, ecranul ce stă lipit de faţă se încălzeşte, iar pielea este supusă unui risc mult mai mare de apariţie a erupţiilor cutanate sau iritaţiilor.

-somnul si odihna În cazul utilizării mobilului, distanţa dintre ochi şi ecran este mult mai mică decât în cazul unei cărţi. Oamenii observă acest aspect doar în momentul în care citesc o carte sau un ziar, însă cu timpul, persoanele care sunt cu ochii toată ziua pe telefonul mobil  sunt supuse unui risc mai mare de apariţie a miopiei sau pot avea probleme cu vederea mult mai devreme, prezentând riscul de a purta ochelari încă de tineri” explică specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

phone

Cel mai grav cred ca este sa te trezesti si sa te culci cu ochii in telefon, stiu multe persoane care fac acest lucru si este tare pacat, caci inainte de somn cu 2- 3 ore nu trebuie sa privim nici un ecran, plus informatiile pe care le citim inainte de somn ne poate afecta odihna dar si visele.

Dimineatile tale incep cu telefonul, il butonezi ? sa vezi ce face unul si altul? Dar tu ce faci, sufletul tau ce face, cum e starea ta, mai bine te gandesti ce ai visat.

Fii recunoscator ca te-ai trezit si chiar poti face o rugaciune pentru ca in ziua respectiva sa fii calm si sa intelegi lectiile zilei.

Serile iti macini privirile scrollu-ind pe instagram sau facebook si invidia te apasa ca altii au, pot si vor iar tu, doar speri? Mai  bine inainte de somn sa aprindem o lumanare , sa meditam cel putin 10 minute , sa facem o rugaciune de multumire , sa citim o carte , sa bem un ceai, sa facem dragoste .

Incerca cel putin dimineata si seara sa renunti la el, orice invat are si dezvat , propune-ti ca o zi pe saptamana sa nu folosesti telefonul mobil in mijloacele de transport sau zilnic, etc

Inchide internetul mai des pe telefon, asa vei fi mai putin tentat sa il verifici obsesiv.

Sper si imi doresc sa va fi ” corupt ” la aceste idei.

 

Sa fim, nu sa facem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: