Satul Magura -Un colt de Rai –

IMG_2541.JPG

Între Munţii Bucegi şi masivul Piatra Craiului stă risipit pe dealuri, rupt de timp şi de lume, satul Măgura, unde oamenii traiesc linistiti si in pace.

Măgura, din judeţul Braşov, şi cei  400 de locuitori ai săi au atras atenţia presti­gioasei publicaţii britanice Financial Times, care, în suplimentul House&Home la ru­brica Expat Lives, redă povestea jurna­listei şi autoarei de cărţi de istorie Arabella McIntyre-Brown, poate cea mai ciudată fiică a satului. Jurnalista a ales să trăiască la Măgura pentru că aici s-a simţit „ca acasă“ când a vizitat prima oară România la începutul anilor 2000. Drumul de la Zărneşti până în sat l-a făcut într-o căruţă trasă de cai. N-o deranjează că cel mai apropiat magazin modern se află la opt kilometri distanţă de sat. Are maşină, aşa cum au de altfel mulţi dintre proprietarii de acolo.

DSC03202

DSC03189

Este o zona de vizitat in aceasta viata, ce m-a mirat foarte tare , este ca dupa ce am trecut de Zarnesti si am apucat-o pe un drum ciudat de tara cu serpentine a aparut minunatia asta- sincera sa fiu nu mi-am imaginat ca poate exista asa ceva la noi in Romania.

DSC03198

DSC03297

DSC03205

Asa ca pentru ca vine vara si in capitala va fi foarte cald, va recomand cu draga inima sa va luati o cazare simpatica aici in satul unde noptile de vara sunt reci.

 

O zi divina !

Beatrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: