10 lucuri care iti vor schimba viata

ebc3839042d002767bab811246240eac.jpg

„Schimbarea este legea vieții. Iar cei care privesc numai trecutul sau prezentul sunt cu siguranță cu dor de viitor ”
~ John F. Kennedy

Singurul lucru constant în viața noastră este schimbarea. Nu putem să o evităm și cu cât ne opunem mai mult schimbării, cu atât devine mai puternica in viața noastră. Suntem înconjurați de schimbare și este singurul lucru care are impactul cel mai dramatic asupra vieții noastre. Nu există nici o evitare pentru că te va găsi, te va provoca și te va forța să-ți reconsideri modul în care îți vei trăi viața.
Schimbarea poate veni în viața noastră ca rezultat al unei crize, ca rezultat al alegerii sau din întâmplare. În ambele situații cu toții ne confruntăm cu nevoia de a face o alegere – facem schimbarea sau nu? Cred că este întotdeauna mai bine să faceți schimbări în viața voastră când alegeți mai degrabă decât să fiți forțați.
Cu toate acestea, nu putem evita evenimentele neașteptate (criza) din viața noastră, deoarece aceste evenimente ne provoacă suferința în viață. Ceea ce putem controla când întâlnim aceste evenimente provocatoare este modul în care alegem să le răspundem. Este puterea noastră de alegere care ne permite să activăm schimbări pozitive în viața noastră.

Acționând pe puterea noastră de alegere ne oferă mai multe oportunități de a ne schimba viața spre bine. Cu cât mai multe oportunități pe care le creăm pentru a ne schimba viața, cu atât viața noastră este mai împlinită și mai fericită. Iată 5 lucruri pe care le puteți face în viața voastră, care vă vor schimba viața in mai bine, pentru totdeauna:

1. Găsiți semnificație în viață
Petreceți ceva timp încercând să identificați ceea ce este important în viața dvs. și de ce este important. Ce vrei să obții în viața ta? Care sunt visele tale? Ce te face fericit? Sensul tău în viață îți dă un scop și stabilește direcția cum vrei să-ți trăiești viața. Fără înțeles, vă veți petrece restul vieții rătăcind in viața fără rost fără nici o direcție, focalizare sau scop.

2. Creați un tablou al viselor 
Când eram copii, am fi visat tot timpul. Credeam că orice este posibil. Când am crescut în adulți, ne-am pierdut capacitatea de a visa. Visele noastre au devenit ascunse și, odată ce am început să simțim cănu ne-am realizat visele, era imposibil de visat.
Un tablou cu vise este o modalitate excelentă pentru noi să începem din nou să credem în visele noastre. Văzând visele noastre în fiecare zi , visele noastre revin la viață. Visele noastre devin reale și începem să credem în posibilitatea de a atinge aceste vise.

3. Stabiliți-vă obiectivele pentru a-ți atinge visele
Odată ce știi ce este important în viața ta și cum arată viața ta de vis pentru tine, trebuie să acționezi și să stabilești obiectivele tale pe termen lung, mediu și scurt. Acționează pe aceste obiective care vă permit să vă atingeți visele
Rețineți că obiectivele dvs. se pot schimba. Fiți întotdeauna flexibili cu setarea și atingerea obiectivelor dvs., deoarece lucrurile în viața se schimbă și obiectivele dvs. trebuie să reflecte aceste schimbări. Sunt pașii mici pe care îi luați, care creează impulsul pentru ca schimbarea să se întâmple în viața voastră.

4. Lăsați-vă de regrete
Regretul vă va reține în viață. Regretele sunt evenimente din trecut și dacă vă petreceți tot timpul gândindu-vă la trecut, veți pierde prezentul și viitorul. Nu puteți schimba ceea ce ați făcut sau nu ați făcut în trecut, deci lăsați să plece,regretul. Singurul lucru pe care îl dețineți acum este modul în care alegeți să trăiți viața actuală și viitoare.
Am avut o grămadă de regrete care m-au ținut înapoi în viața mea. Am dat peste „Exercițiul balonului” și am scăpat de regretele mele pentru totdeauna. Cum este? Este simplu – aruncați în aer cât mai multe baloane de câte ori aveți nevoie. Pe fiecare balon scrie un regret și apoi lăsați balonul să meargă. Pe măsură ce balonul se îndepărtează în cer, spune rămas bun de la el pentru totdeauna. Un exercițiu simplu și puternic care funcționează și poate schimba modul în care vă trăiți viața.

5. Alegeți câteva lucruri cu adevărat înfricoșătoare și apoi le faceți
Este vorba despre alegerea dvs. de a ieși din zona dvs. de confort. Vorbitul public este unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri pe care oricine le poate face.
Faceți o listă de lucruri înfricoșătoare pe care le-ați dori să le faceți, dar le este prea frică. Puneți un plan în loc și apoi mergeți la el. Nu te mai opri să faci lucruri înfricoșătoare, pentru că dacă îți faci viața, vei deveni una de mulțumire și de confort.

6. Începeți să trăiți o viață bine echilibrată
Sănătatea noastră nu rămâne aceeași. Schimbările noastre fizice, emoționale și spirituale se schimbă, pe măsură ce îmbătrânim. Ceea ce putem controla cu toate acestea este modul în care ne hrănim mințile și corpurile noastre. A trăi o viață echilibrată și sănătoasă ne construiește rezistența la schimbările fizice ale corpului nostru. Exercitarea este cel mai bun mod în care putem atinge o atitudine pozitivă și optimistă față de viață.
A trăi o viață sănătoasă și echilibrată, cu multe exerciții fizice, este o alegere a stilului de viață care fără îndoială vă va oferi o viață mai fericită și mai împlinită.

7. Atentie la temeri
Este ușor să ignorăm temerile noastre și sperăm că vor pleca. Din păcate, nu funcționează așa. Dacă doriți să vă schimbați viața, învățați să vă stăpâniți temerile pentru a nu vă mai putea controla. Temerile noastre sunt doar gânduri în mintea noastră, care nu sunt reale, dar cu timpul am ajuns să credem că sunt adevărate. Este temerea noastra în viață cea care ne împiedică să trăim cât mai mult fericiti? Știm când temerile noastre ne controlează viața pentru că simțim nemulțumirea și neîndeplinirea.
Odată ce ne confruntăm cu temerile noastre, ne reluăm puterea de a alege modul în care ne dorim să trăim viețile noastre și atunci când facem acest lucru, ne schimbăm viețile pentru totdeauna.

8. Acceptați-vă
Singura persoană care va crea schimbări în viața ta ești tu! și pentru a crea acea schimbare trebuie să vă placeti. Vor exista momente în viața ta în care te vei confrunta cu respingere și vor exista oameni care nu te vor plăcea atât de mult. Accepta cine esti și iubirea vă ajută să vă deplasați înainte în viața voastră. Punerea în jos tot timpul și dorința de a fi mai bună nu vă va duce decât la o viață de nefericire și nemulțumire.
Găsiți-vă curajul, iubiți-vă, ieșiți și faceți ceva nebun. Nu vă faceți griji cu privire la ceea ce crede cineva sau dacă este bine să faceți acest lucru. În inima ta, dacă e bine, acționează asupra ei și du-te să creezi viața pe care o iubești.

9. Traieste in momentul
Mulți dintre noi au tendința să credem că iarba este mai verde de cealaltă parte. Adesea, ajungem la cealaltă parte a gardului și constatăm că nu este așa. Motivația de a ne schimba viața vine din dorința noastră de a fi fericiti. Suntem adesea atât de ocupați, concentrându-ne pe căutarea fericirii, încât ne lipsește bucuria de a trăi în acest moment. Dorința noastră de a avea fericire în viața noastră este o dorință a unui viitor  care nu este prezent. Suntem atât de consumați cu toate problemele și nemulțumirile noastre în prezent, dorim frumusețea prețioasă a momentului.
Ajutarea celor în nevoie ne aduce bucurie și fericire. Asta este ceea ce trăiește viața noastră în momentul de față este totul despre – nu pierdeți aceste momente, deoarece sunteți prea ocupat concentrându-vă pe exercitarea dvs. de fericire.

10. Experiența bucurii învățării
De fiecare dată când înveți ceva nou, câștigi mai multă cunoaștere și cu mai multă cunoaștere vine mai multă încredere. Învățarea ne ajută să fim mai adaptabili și mai flexibili la situații noi. Învățarea ne încurajează să fim mai creativi și mai inovativi în gândirea noastră și, prin urmare, suntem mai confortabili cu necunoscutul.
Citirea cărților este o modalitate excelentă de învățat. Pentru a îmbrățișa bucuria învățării, nu încetați niciodată să citiți sau să căutați mai multe cunoștințe. Învățarea înseamnă sensul vieții noastre și asta face ca viața noastră să merite.
Aveți de ales pentru a vă face cum doriți să vă schimbați viața. Alegerea să acționați pe aceste 10 lucruri vă va schimba fără îndoială viața pentru totdeauna. Deci ce mai aștepți? Aprofundati aceste 10 lucruri acum!

 

Namaste ,

Beatrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: