Aromaterapie pentru sezonul rece

Uleiuri esențiale care pot ajuta la împrospătarea aerului acasă în această iarnă.

9433ae54667e4a7d9d9c202072ebeab3
„Uleiul esential de arbore de ceai si eucalipt are o afinitate pentru sistemul respirator si a fost demonstrat clinic ca ucide virusul gripei „, spune specialistul in aromaterapie si ayurveda, Leigh Winters. „Lemongrassul și coaja de scorțișoară sunt cunoscute ca fiind prea puternice pentru a fi folosite în doze mari pentru produsele de îngrijire a pielii pentru DIY, dar fac minuni în lupta împotriva bacteriilor în aer”, adaugă ea.

Cary Caster, botanist și fondator al liniei 21 de ulei esențiale, indică de asemenea uleiuri de conifere precum pinul, molidul și bradul, deoarece conțin pinene, un compus chimic cu proprietăți antibacteriene bine documentate. „Aceste uleiuri sunt deosebit de bune pentru a ajuta la curățarea și susținerea plămânilor, care este prima noastră linie de apărare împotriva bacteriilor din aer.”

 

grilled jerked chicken with peaches on a skewer

„Uleiul de portocale dulci, lămâie și grapefruit este antimicrobian și distruge germenii din aer cu nivelurile ridicate de limonen”, explică Caster. „Aceste uleiuri de citrice sunt, de asemenea, foarte benefice pentru ficat și sistemele limfatice, ceea ce le face un bonus dublu pentru curățarea sângelui de toxine”.

„Există cercetări promițătoare cu privire la capacitatea ylang ylang-ului și capacitatea de a sprijini respirația sănătoasă și de a contracara efectele poluării aerului”, spune Charlynn Avery, educator național și aromoterapeut. De asemenea, menta ca suporter respirator care ajută plamanii să filtreze toxine de mediu.

Cum să le folosiți.
Dacă doriți să curățați aerul la domiciliu sau la serviciu, luați în considerare investiția într-un difuzor. „Uleiurile esentiale difuzate sunt o modalitate sigura de a purifica aerul – intr-o anumita limita”, spune Winters.

Uleiurile esentiale pot oferi, de asemenea, un produs de curatare a produselor DIY, iar Snyder jura cu un amestec de bicarbonat de sodiu, otet si unele uleiuri de citrice. Simplu, puternic și miroase ca vara.

 

Beatrice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: