Ghidul pentru a te pregati de anul nou

85c56c69cf4fa2dd60a12b61c981f370

Sărbătorile sunt un moment atât de frumos de veselie. Desigur, sezonul va fi vesel, dar  in realitatea  sărbătorile pot crea, de asemenea, o tensiune de stres cu dinamica familiei, traficul și presiunea de a găsi acele cadouri perfecte.

Și cum mulți dintre noi știu, problema cu stresul este aceea că, creează tensiune, durere, creștere în greutate, probleme digestive și ne face să ne simțim epuizați si iritati; astfel încât, în loc să începem să ne simțim odihniti, noi prea adesea ieșim din concediu, simțindu-ne mai obositi si fara vlaga.

Vestea minunată este că stresul este o reacție și chiar dacă uneori nu se simte așa, toți avem puterea de a alege cum să reacționăm în orice situație. Iată cele mai importante sfaturi pentru alegerea mea de a rămâne să fii calmă, liniștită, conectată și strălucitoare prin vacanțe, astfel încât să puteți începe anul 2018 cu boom

1. Lasa-ti trecutul in spate 
Prin practicarea acceptării și a iertării, viața poate deveni mult mai fericita. Fiind într-o stare de resentimente, furia sau frustrarea ne pot pune într-o stare tensionată care ne ridică instantaneu glandele suprarenale și stresul. În schimb, alegeți să vă iertați și să vă acceptați familia si alegerile dvs și dinamica implicată și veți simți instantaneu calmul, ceea ce va face sărbătorile mult mai plăcute.

2. Respiră 
Știu că suna evident, dar cu cât respirăm mai bine, cu atât viața este mai ușoară. În plus, puteți practica exerciții de respirație oriunde: în mașină, la birou sau înainte de o întâlnire mare. Tot ce trebuie să faceți este să vă aduceți la cunoștință respirația. Încercați să inhalați pe nas pentru un număr de cinci secunde, simțind că aerul se extinde tridimensional în plămâni, coaste și partile laterale ale corpului. Apoi, expirați pentru un număr de cinci secunde pe gură, în timp ce trageți burta în coloana vertebrală.

Ca un bonus frumos, respirația intensifică metabolismul și crește fluxul de oxigen. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a lovi butonul de pauză cu privire la orice reacție de stres pe care s-ar putea să vă simțiți și a lua un moment de pauza pentru a fi cu adevărat în acest moment, in momentul prezent.

3. Meditează
Descoperirea mentală poate avea un impact dramatic asupra mentalității tale și știm că meditația a fost dovedită științific că reduce stresul și eliberează tensiunea. Amintiți-vă, nu este complicat – doar închideți-vă ochii, concentrați-vă asupra respirației și faceți-o.

 

5. Fa sport ! 
Studiile au demonstrat că există efecte de calmare și mentinere nesfârșită a exercițiilor aerobice. De exemplu, Școala Medicală Harvard a constatat că „un exercițiu fizic regulat va aduce schimbări remarcabile ale corpului, metabolismului, inimii și spiritului tau. Are o capacitate unică de a se bucura și de a se relaxa, de a oferi stimulare și calm, și disipa stresul. ”
6. Conecteaza-te cu mama pământ.
„Împământarea” sau ieșirea descult(acum mai complicat caci e frig afara) vă ajută să vă   hrăniți corpul cu energie electromagnetică direct prin tălpile picioarelor. Cercetările arată că trecerea descult are capacitatea de a vă liniști și de a vă centra și chiar de a reduce tensiunea și inflamația. De asemenea, vă poate ajuta să dormiti mai bine, să reduceți stresul și durerea și să creșteți imunitatea.

7. Luați vitamine vitale.
Luarea unui supliment poate avea un impact uriaș atunci când doriți să ușurați stresul și să susțineți un sistem imunitar sănătos, să vă reumpleți creierul și să vă reechilibrați sistemul nervos. Vitamina mea preferată pentru a mă ajuta să rămân calmă și hrănită este echinaceea. Insa va mai recomand 2 linguri de catina pe zi, 2 linguri de polen crud.

8. Practica recunoștință.
În fiecare seară, când vă așezați in pat, este util să stabiliți un ritual de concentrare asupra a trei lucruri de care sunteți recunoscători pentru viața voastră.Poate va ganditi ca nu aveti pentru ce fi, insa si daca aveti ochi sa vedeti, maini sa atingeti si picioare sa mergeti este un motiv real sa fiti recunoscatori universului pentru acestea.

 

sursa 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: