4 moduri de a aduce meditația în practica Yoga

5-Ways-to-Bring-Meditation-Into-Your-Asana-Practice

Pentru unii, meditația este la fel de înrădăcinată în ritualul zilnic, cum ar fi perierea dinților sau micul dejun. Pentru altii, este un instrument folosit o data pe saptamana pentru a verifica sau a linisti mintea atunci cand insomnia sau stresul si anxietatea loveste. Și totuși, pentru un alt grup, meditația este evazivă și intimidantă – ceva ce ar dori să facă, dar nu are idee de unde să înceapă.
Dacă ați fost în preajma conceptului de yoga de acum ceva timp, este posibil să fi auzit numele Patanjali – înțeleptul care a respectat 196 de sutre sau ghiduri, care alcătuiesc manualul larg acceptat de yoga antică și modernă.

Yoga Sutras of Patanjali conturează un cadru pentru practica de yoga compusă din 8 tipuri diferite. Îmi place să mă gândesc la asta ca la un copac cu 8 ramuri principale care se extind din trunchi, iar unele ramuri au ramuri mai mici care se extind de la ele.

Mișcarea fizică pe care o practicăm este numită asana. Credeți sau nu, asana este doar unul dintre cele opt limbi diferite ale ghidului lui Yoga Patanjali. Scopul tradițional al asanelor este de a pregăti corpul fizic pentru meditație, astfel încât corpul tău are rezistența, forța și flexibilitatea de a sta în meditație ore.

Deoarece beneficiile meditației sunt cele mai vizibile atunci când este o practică zilnică, va ofer câteva sfaturi utile pentru a încorpora meditația în practica yoga existentă. Deci, dacă meditați pentru o oră în fiecare dimineață sau sunteți pe punctul de a vă angaja în propria călătorie de meditație, aceste mici sugestii pot aduce un pic mai multă meditație în practică fără prea mult timp de angajament:

1. Respirație – concentrați-vă asupra respirației.

Pentru a medita pe respirație, pur și simplu observați-o. Observați cum se simte inspirul catre intra si iese din nări. Observați cum se ridică pieptul și vă umple stomacul pe măsură ce inhalați. Observați cum se strânge stomacul și contractează pieptul când expiră. Observați viteza, textura, temperatura.

Observați-o fără judecată. Permiteți-vă să fiți doar cu respirația dvs. – nu o controlați sau o modificați – tocmai ați observat-o. Inspir. Expir.

2. Observarea – concentrați-vă asupra senzației.

Prin practicarea yoga, experimentăm multe senzații fizice diferite.

CÎncepeți să vă gândiți la acea întâlnire mare pe care o aveți mâine sau la e-mailurile pe care trebuie să le răspundeți după o cursă sau poate începeți să-l judecați pe profesorul dvs. sadic, care vă face să rămâneți în Extended Side Angle pentru prea multe respirații și începeți să anticipați eliberarea din asana.Sunt momente ca acestea, imi place sa imi fac griji, sa imi tin corpul interior si sa ma concentrez pe ceea ce este pur senzatie.

Observați tot ce trebuie să observați. Luați-vă piciorul din spate în Warrior II, de exemplu. Observați cum se apasă marginea piciorului în covor. Simțiți salteaua sub el. Simțiți-o, în schimb, apăsând-o în picior. Observați textura. Observați presiunea. Observați temperatura. Observați a și dedicați toată energia dvs. mentală întregii experiențe a acelui picior din spate.Asta inseamna a sta in prezent si nu in gandurile generale.

3. Ascultarea – concentrați-vă asupra limbii.

Ascultă, ascultă, cuvintele care ies din gura profesorului tău.

 

Consider că acest lucru este deosebit de relevant pentru oricine practică Bikram, Ashtanga sau alte stiluri de yoga  sau dacă mergeți la profesorul dvs. preferat tot timpul și puteți anticipa ceea ce va spune în continuare. Dar este de asemenea relevant pentru momentul în care ați terminat o secvență pe partea stângă și acum este timpul pentru partea dreaptă. Utilizați fiecare îndemânare de la profesorul dvs. pentru a vă aduce gândul la mișcările voastre.

 

4. Vizionarea – focalizarea pe un singur loc.

O meditație cu ochi deschis este utilă în special pentru a fi încorporată în timpul seriei permanente de practică a asanelor. De exemplu, în Tree Pose sau Pose Dancer, alegeți un loc (cunoscut și sub numele de drishti) și concentrați-vă sau aruncați o privire asupra acestuia pentru întreaga poziție. Păstrați ochii odihnindu-se pe același drishti în timp ce schimbați părțile laterale.

Cu aceste patru sfaturi, meditația nu trebuie să fie intimidantă, ci mai degrabă ceva pe care îl puteți încorpora în existența voastră

sursa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: