Ce înseamnă de fapt a renunța la ceva ce nu vă mai ajuta pe cale?

Toamna,  se vorbește mult despre eliberarea oricărui lucru de care nu mai avem nevoie înainte de sfârșitul anului.

2b3279abb5aa1536c5ba60f34cc2a7ac

Care sunt măsurile practice pe care le putem face pentru a elibera lucrurile care ne împiedică să ne schimbăm viețile – vechile povestiri obositoare despre cum nu suntem suficient de buni sau suficient de inteligenți sau de a ieși suficient sau de a face ceva suficient.

Atunci când spuneți doar că „voi renunța” nu este suficient, iată câteva abordări care mă ajută să renunț la poveștile mele vechi și grele în acest sezon:

1. Petreceți ceva timp să vă sapăți poveștile.
Este posibil să fiți deja conștienți de unele dintre modalitățile în care vă rețineți, dar scufundarea în întunericul și umbrele voastre proprii vă va ajuta cu siguranță să descoperiți unele noi modele. Mijlocul toamnei este momentul ideal pentru a face acest lucru. Energia vizează întoarcerea spre interior, privirea în interior. Folosesc cartea lui Debbie Ford Secret of the Shadow pentru a sări cu adevărat în descoperirea poveștilor mele.

8fb79cbe58b84ccde35a7bf139b1fb7d.jpg

De asemenea, puteți petrece ceva timp în jurnalizare și puteți pune întrebări, cum ar fi:

Cum mă rețin?
Ce povești îmi spun când lucrurile merg prost?
Ce-i ceva care a decăzut în viața mea? În ce mod mi sa părut vina mea?
Când mă dau jos, ce să spun? Ce insulte funcționează repetat în mintea mea?
Trebuie să vă avertizez: poate fi destul de intensă să vedeți o listă a tuturor lucrurilor dureroase pe care vi le spuneți chiar în fața voastră. Dar când începeți să înțelegeți ce sunt unele dintre poveștile voastre, începeți procesul de a recunoaște cât de ridicol este. Și, la sfârșitul zilei vedem ca este total neadevărat.

2. Iubeste-te ca e treaba ta sa faci asta.
Decide că aceasta este lucrarea ta chiar acum. Este singura modalitate de a începe de fapt, în mod concret, să renunțați la toate prostiile pe care le purtați.

În calendarul perfect al sezonului, în toamnă intrăm pe partea feminină / yin / întuneric a roții anului, conform teoriei medicinii tradiționale chineze. Această energie este despre a avea grijă de tine însuți – cultivându-te într-un mod profund și puternic. Munca noastră în lunile următoare este să ne odihnim și să folosim acest timp mai întunecat pentru a ne vindeca. Spiritul vostru trebuie să fie blând și plin de compasiune cu voi acum. Faceti băi fierbinți si masaje, dormiți ori de câte ori puteți, strângeți cât mai mult posibil, citiți cărți bune. Orice ai nevoie să-ți hrănești sufletul chiar acum, fă asta. Și nu te judeca.

3. Îmbrățișați-vă umbra.
Există și o parte a acestei monede de auto-îngrijire. De asemenea, trebuie să recunoașteți că „creierul mediu” – cel care șoptește tot timpul acele lucruri abuzive – este și o parte din tine și nu o poți doar să o dai departe. Când încercați să ignorați aceste părți ale voastră, ei doar urlă mai tare pentru a încerca să vă atragă atenția.

Deci, dacă doriți să eliberați vechile povestiri pe care le spuneți, să eliberați într-adevăr căile în care vă rețineți, trebuie să îmbrățișați cu adevărat partea voastră care face tot felul de strigăte. Gândește-te la ea ca și cum ar fi doar un puști foarte speriat.

4. Amintiți-vă că această lucrare necesită timp.
Crearea unei schimbări reale și vindecarea la un nivel profund, are nevoie de timp. Adesea, se poate simți ca și cum nu se întâmplă nimic. Dar am descoperit că atunci când te oprești zilnic să-ți spui: „Ești în siguranță, ești tare și curajos, te văd, ești protejat și sprijinit, te iubesc”, pot să apară schimbări profunde. Integrați aceste practici zilnice de jurnalizare, recunoscându-vă partea întunecată și celebrând lumina voastră, și într-o zi în curând ați putea să vă dați seama că, deodată, poveștile voastre nu mai stau în calea voastră.
Iată câteva etape practice pe care le puteți lua pentru a integra aceste principii în viața voastră în această toamnă:

1. Treceti in jurnal povestile cu privire la întrebările de mai sus, studiind modul în care răspunsurile se joacă în viața voastră.

2. Planificați o mulțime de auto-îngrijire în următoarele câteva săptămâni și luni. Aceasta înseamnă sa faceti bai săptămânale pe calendarul dvs. și programați un masaj (sau doua!). Ce te face să te simți profund hrănit? Implicați-vă in programul dvs, astfel încât să aveți mai multe șanse să o faceți.

3. În acest sezon, adoptați o nouă mantra cum ar fi: „Îngrijirea de sine și odihna nu inseamna lenevie, fac o muncă interioară importantă și puternică”. Scrieți acest lucru și puneți-l undeva pe care îl puteți vedea. Este atât de ușor să vă spuneți că nu meritați să faceți o pauză din când în când, dar luând timpul pentru a vă încetini vă permite să continuați înainte.

4. Practicând să fii un observator al oricăror sentimente, emoții, nevoi, povestiri etc., ieși din întuneric în această iarnă. Când simțiți că judecata începe să se strecoare, întrerupeți-vă, respirați-vă și spuneți-vă: „Shhhh, e în regulă, ești în siguranță.

 

sursa

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: