Centrii masinii umane

3f4fa255d5f2f20f07770ab543ecd2c7

Organismul acestui „Biped Tricerebral”, in mod gresit numit Om, este o „masina „pretioasa , cu Cinci Centri psiho-fiziologici minunanti.Ordinea acestor centri este urmatoarea:Intelectual,Emotional,Motor,Instinctiv si Sexual.

FUNCTIONARE SI SITUARE 

Când cineva se auto-observa profund, ajunge la concluzia logica ca desi fiecare din cei cinci centri penetreaza întreg organismul, are totusi, punctul sau de baza capital într-un loc al masinii organice.
Centrul de gravitatie al Intelectului se gaseste în creier. Centrul de gravitatie al Emotiilor se afla în plexul solar si în centrii nervosi specifici ai marelui simpatic. Centrul de gravitatie al Miscarii este situat în partea superioara a sirei spinarii. Centrul de gravitatie al Instinctului trebuie sa-l cautam în partea inferioara a amintitei sire a spinarii. Centrul de gravitatie al Sexului, este clar ca îsi are radacinile în organele sexuale.
Fiecare din cei cinci centri ai Masinii are functii specifice, absolut definite.
CENTRUL INTELECTUAL. Elaborarea conceptelor, a rationamentelor, a amintirilor, a
proiectelor, a analizei etc. etc. apartin acestui centru.
Centrul intelectual este util în interiorul orbitei sale; ceea ce este grav este sa vrem sa-l scoatem din câmpul sau de gravitatie. Marile realitati ale Spiritului pot fi experimentate doar cu Constiinta.
Cei care pretind sa investigheze adevarurile transcendentale ale Fiintei pe baza rationamentului pur, cad în aceeasi eroare a unuia care, ignorând utilizarea si manevrarea instrumentelor moderne ale stiintei, ar încerca sa studieze viata lucrurilor infinit de mici cu telescoape si viata lucrurilor infinit de mari cu microscoape.
CENTRUL EMOTIONAL. Bucurie, tristete, melancolie, euforie, dragoste sau ura sunt
doar unele din senzatiile pe care le produce acest centru.
Fiinta umana risipeste neîndemânatic energiile sale cu abuzul emotiilor violente pe
care le produc cinematografia, televiziunea, meciurile de fotbal etc.
CENTRUL MOTOR. Este necesar sa ne auto-descoperim si sa întelegem în profunzime toat
e obiceiurile noastre. Nu trebuie sa permitem ca viata noastra sa continue sa se desfasoare mecanic. Pare incredibil ca noi, traind în tiparele obiceiurilor, nu cunoastem aceste tipare care conditioneaza viata noastra.
Trebuie sa studiem obiceiurile noastre, trebuie sa le întelegem. Ele apartin activitatilor centrului miscarii.
Este necesar sa ne auto-observam în modul de a trai, de a actiona, de a ne îmbraca,
de a merge etc. Centrul motor are multe activitati. Sporturile apartin si ele acestui centru.
CENTRUL INSTINCTIV. Exista diferite instincte. Instinctul de conservare, instinctul sexual etc. Exista de asemenea si multe pervertiri ale instinctului.
În profunzimea oricarei fiinte umane exista forte sub-umane instinctive, brutale care paralizeaza adevaratul spirit al iubirii si al caritatii. Aceste forte demonice ale Eului Psihologic trebuie sa fie întelese, si apoi supuse si eliminate. Sunt forte bestiale: instincte criminale, desfrâu, lasitate, frica, sadism sexual etc
CENTRUL SEXUAL. Este centrul însarcinat sa dea nastere asa numitei energii sexuale.
Aceasta energie, în ciuda a tot ceea ce presupun multi autori, nu se ocupa doar de reproducerea rasei. Trebuie sa afirmam ca, mai mult, ea cuprinde alte sfere, mult
mai transcendente în viata fiintei umane: sanatatea corpului fizic, echilibrul psihologic si cucerirea a ceea ce este numit Fiinta.
2424ddb28fe5f70f74b5c4dc2184d449
VITEZA CENTRILOR
Un studiu profund asupra celor cinci centri ne permite sa întelegem ca exista o diferenta de viteza între ei si acest lucru a fost demonstrat deja.
Aparent, gândirea e foarte rapida, dar, din nefericire, este foarte lenta.
Daca conduceti o masina, de exemplu, si dintr-o data, într-un moment de pericol, veti începe sa analizati daca trebuie sa faceti asta sau aia, sa avansati sau sa dati înapoi, sa va întoarceti la dreapta sau la stânga, va veti ciocni si veti produce o catastrofa.
Centrul motor este mai rapid. Când cineva conduce un automobil nu are mult timp pentru a se gândi, actioneaza foarte rapid si iese din impas. Dar, daca în acel moment
ar actiona gândirea, s-ar bloca si s-ar ciocni.
Orice dactilografa lucreaza cu centrul miscarii, si, cum este normal, poate sa greseasca tasta, daca ajunge sa intervina mintea
Emotionalul este si el un centru rapid, dar nu exista centru mai rapid decât centrul sexual. Este extraordinar de subtil si rapid, gratie finei sale energii; ceamai mare parte a manifestarilor lui se produc la un nivel molecular, unde impulsurile sunt transmise de mii de ori mai rapid decât cele ale mintii.
Ideea dragostei la prima vedere, când se produce cu adevarat, este bazata pe faptul concret ca în anumite cazuri, functia sexuala poate sa stie instantaneu daca exista sau nu o afinitate sexuala cu o persoana determinata de sex opus, într-o anumita clipa.
Toti cei cinci cilindri ai masinii umane sunt fundamentali în viata, dar, în afara oricarei îndoieli, centrul sexual, adica cel de-al cincilea centru, este, cu adevarat, cel mai important si cel mai rapid. În acest ultim centru se gasesc chiar radacinile existentei noastre.
fragmente „Masina Umana ” -Ageac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: