5 sfaturi sa fii ZEN

DSC_0304
Auto-analiza
Cel mai bun maestru se afla in interiorul tau. In cazul in care reusesti sa-l gasesti pe cel care se afla in tine, nimic nu poate fi mai bun de atat. Fiecare dintre noi suntem unici si asa sunt si scopurile noastre. Toti oamenii, conditiile si situatiile pe care le intampinam nu sunt altceva decat lectii, un proces de rafinare interioara sau o plimbare catre acceptare si iubire neconditionata. De indata ce la nivel interior exista echilibru, exteriorul nu are o alta optiune decat cea de a oglindi echilibrul interior.
Jurnal personal

Incorporand obiceiul de a-ti nota dorintele si gandurile intr-un jurnal impreuna cu toate practicile enumerate mai sus te poti ajuta enorm. Cu cat vei scrie ceea ce-ti doresti zi de zi, cu atat mai mult iti vei muta atentia de la ceea ce crede subconstientul tau ca fiind adevarat pentru tine. Priveste acest obicei ca fiind eliminarea lectiei predate de profesorul tau de la scoala si crearea unei noi lectii al carei autor esti chiar tu. Aceasta noua lectie ar trebui sa fie scrisa la timpul prezent, ca si cand ceea ce-ti doresti exista deja in viata ta deja.

1942970bb6ab0c17a78454524ec46e59

Relaxeaza mintea

Urmareste sunetele, concentreaza-te pe ele si cand observi ca se intoarce un gand intoarce-te si tu la sunetele tale. Nu e cazul sa-ti propui sa alungi gandurile. Nu e concurs, e relaxare deci alegem metoda mai usoara: inlocuire.

Cunoaşte-ţi reacţiile

Pare evident că ştii cum reacţionezi în anumite situaţii, dar acordă-ţi mai mult timp să observi dacă există tipare în comportamentul nervos: dacă eşti mai uşor iritabil la o anumită oră, sau dacă are legătură cu foamea, sau cu temperatura, sau cu oboseala. Odată ce ştii foarte bine ce îţi accentuează starea de iritabilitate, este mai uşor să eviţi nervii, evitând, în primul rând, cauza sau agravantul lor.

c6d2a65a75d41dc354d7c66430dbeb0a

Ai grijă de tine

Chiar dacă sună banal şi chiar dacă „ştii tu mai bine” sau „merge şi aşa”, nu uita să ai grijă: să dormi suficient, să ai o nutriţie bogată în proteine, vitamine şi minerale, să faci exerciţii fizice în mod regular, să nu faci exces de cofeină şi dulciuri şi să te hidratezi. Lipsa de somn, alimentaţia incorectă, sedentarismul au o contribuţie puternică la o stare proastă de spirit şi, în consecinţă, la o stare crescută de iritabilitate şi stres.

bff6e6a86a17f3d28f22d0bd4e9e7dd2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: