Cum sa transformi impresiile

1ed5606deafbcacd6d3dd0a2cb147109

Alimentele care patrund in organismul nostru se impart in trei categorii. Primul tip poate fi denumit „Hrana” si exista un mijloc care ne permite sa transformam aceste elemente vitale si anume prin stomac.

Cel de-al doilea tip de aliment este ” Prana”, care intra odata cu oxigenul in interiorul corpului nostru fizic, este cel care patrunde prin portile respiratiei si fara indoiala ca exista un organ sau organe speciale pentru transformarea alimentului care patrunde in nari, prin intermediul plamanilor, se transforma in oxigen(„prana”) si se inglobeaza, mai apoi, in intregul circuit sanguin.

In cele din urma, exista o a treia categorie de alimente, care este de fapt si mai importanta. Ma refer in mod categoric la „IMPRESII”. Fara indoaiala nu am putea rezista nici o secunda daca nu ar exista impresiile.

Ce este o impresie?Tot ceea ce putem percepe, orice imagine, sunte, miros,senzatie, gust,stimul , etc este o impresie.Toate acesta lume exterioara care ne inconjoara, o percepem prin intermediul diverselor „impresii” care patrund prin simturi.Organismul nostru se hraneste, in mod special, cu impresii.Astfel ca impresiile sunt fundamentale. Din nefericire, spre deosebire de ceea ce se intampla cu hrana si aerul pe care il respiram, nu avem organ capabil sa transforme impresiile, nu exista un organ pentru digestia si transformarea impresiilor.

Toate intamplariile vietii ajung la minte sub forma de impresii, toate evenimentele ajung la creier sub forma de impresii. Bucuria, tristetea , speranta, disperarea, problemele, preocuparile, etc ajung la minte sub forma de impresii. Orice circumstanta, orice intamplare, oricat de nesemnificativa ar fi, ajunge intotdeauna sub forma de impresii.

Cum, din nefericire , nu suntem dotati cu un organ capabil de ” a transforma” sau ” digera” impresiile , acestea se transforma in agregate psihice , adica in Euri.Daca nu transformam impresia negativa pe care o primim, de exemplu de la o persoana care ne insulta , atunci aceea impresie se transforma in interiorul nostru intr-un Eu de razbunare.

In noi exista manie, lacomie, desfrau, invidie, orgoliu, lene si gurmandism.Intreaga munca asupra vietii noastre se refera la a sti sa transformam impresiile si la a sti sa eliminam rezultatele mecanice pe care acestea le-au produs in trecut…

Cum sa transformam impresiile?

Prin intermediul constiintei.Daca interpunem intre impresii si minte ceea ce se numeste Constiinta, impresiile se transforma.In mod normal impresiile ranesc mintea, iar atunci mintea reactioneaza impotriva impactului provenit din lumea exterioara: daca suntem loviti, lovim, daca suntem insultati, insultam; daca suntem poftiti sa bem, bem; mintea reactioneaza intotdeauna impotriva impacturilor provenite din lumea exterioara.

Trebuie sa evitam astfel de reactii, o cheie simpla este: NICIODATA SA NU UITAM DE NOI INSINE , DE PROPRIA NOASTRA FIINTA.

 

Succes in munca voastra.

fragmente din ” Transformarea impresiilor” – AGEAC

d01491208b7e4ff7aef6cc29d8c33516

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: