5 pasi prin care iti poti trezi constiinta

4952c1664119150a6e3773afe3d005be

 

“A-i cunoaste pe cei din jurul tau este inteligenta! A te cunoaste pe tine insuti este adevarata intelepciune! A-i conduce pe ceilalti este putere! A te conduce pe tine este adevarata putere!”

“Ai grija de gandurile tale, caci vor deveni cuvinte. Ai grija la cuvintele tale, caci vor deveni actiuni. Ai grija la actiunile tale, caci vor deveni obiceiuri. Ai grija de obiceiurile tale, caci vor constitui caracterul tau. Ai grija de caracterul tau, iti va fi destin.”

– Lao Tzu

ATENTIA

Atentia ridica constiinta, in timp ce distragerea atentiei o scade. Imbunatatirea capacitatii de a va concentra dezvolta constiinta. Ridica o piatra si acorda-i atentia ta constienta si deplina. Observa ce se intampla. Permitetii mintii dumneavoastra sa fie agitata si constiinta dumneavoastra se va scufunda. O minte distrasa este un spirit lipsit de putere. Meditatia este o modalitatie foarte buna de a practica atentia si concentrarea. Meditatia este o practica ce poate fi invatata foarte rapid, dar poate dura o viata intreaga sa o stapaniti cu adevarat.

CURAJUL

Curajul va ridica nivelul constiintei in timp ce lasitatea produce efectul opus. Curajul reprezinta puntea de legatura dintre dezvoltarea constienta si dezvoltarea inconstienta. Atata timp cat iti petreci foarte mult timp pe partea de inconstienta, viata iti va arunca provocari in drum pana in momentul in care decizi sa faci ceva in aceasta privinta. De indata ce o sa va dezvoltati curajul de a face fata problemelor si situatiilor pe care viata vi le scoate in cale, veti incepe sa nu mai atrageti experiente de acest gen in viata dumneavoastra. Acesta este motivul pentru care curajul este piatra de hotar dintre dezvoltarea constienta si cea inconsienta.

ADEVARUL

Adevarul va ridica nivelul constiintei, in timp ce falsitatea are efectul opus. In primul rand, incercati sa acceptati adevarul. Frica si lasitatea va scade nivelul constiintei. In al doilea rand spune adevarul. In cazul in care onestitatea este o provocare pentru tine, acest lucru se datoreaza in primul rand lipsei de onestitate fata de tine insuti. Minciunile pe care le spui celorlalti sunt ascunse de minciunile pe care ti le spui tie insuti. Ridica-ti consiinta aruncand din viata ta toate urmele de falsitate. Cu timpul, constiinta ta se va dezvolta iar onestitatea va deveni din ce in ce mai usor de practicat in viata de zi cu zi si cu tine insuti. Este mult mai usor si mult mai putin stresant sa fii tu insuti si sa  permiti altora sa faca acelasi lucru. Nu toata lumea o sa te aprecieze, mai ales persoanele care s-au obisnuit cu versiunea falsa a personalitatii tale, dar ai castigat deja mult mai mult decat ti-ar putea oferi lumea.

2a01db032d14ab6129d5ac13b1560232

COMPASIUNEA

Compasiunea va ridica nivelul de constiinta, in timp ce cruzimea vi-l scade. O modalitate foarte buna prin care puteti sa deveniti mai constient este sa cautati in interiorul dumneavoastra semne de cruzime inconstienta. Acest lucru este destul de dificil de pus in practica deoarece necesita mult curaj. Compasiunea este radacina iubirii neconditionate, un sentiment de conexiune cu tot ceea ce exista.

776ed88d41a8312664f7a28de8884faa

ENERGIA

Energia va ajuta sa va dezvoltati nivelul de constiinta. Afectiunile reduc nivelul constiintei. Ai grija de corpul tau fizic pentru ca acesta este singurul dumneavoastra vehicul de transport autentic de pe Pamant si principalul mod prin care interactionati cu cei din jurul dumneavoastra. Energia va ofera un flux continuu de experiente de viata vitale pentru dezvoltarea noastra individuala. Fara energie, constiinta noastra este infometata. Atunci cand mananci, constientizeaza tot ceea ce consumi. Practica exercitii fizice si constientizeaza modul in care acestea iti afecteaza organismul si mintea. Inainte sa consumi ceva, realizeaza modul in care acesta te poate afecta pe termen lung. Incearca sa privesti alimentatia prin aceste doua aspecte principale: energie sau boala.

 643ccb6834cb965de703c8f05f492a1e

 

 

 

 

sursa: e-dimineata.ro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: