Tipuri de yoga

abbfda1894960ec1dd15e550cbd5dc15

 

Principalele patru mari metode practice in yoga sunt:

Raja yoga- yoga concentrarii intense, a meditatie profunde si a controlului deplin al mintii;

Bhakti Yoga -yoga devotiunii sau a iubirii de D-zeu;

Jnana Yoa- yoga discriminarii realitatii de iluzie , a demersului filozofic;

Karma yoga  sau yoga actiunii lipsite de atasament si in perfect acord cu vointa divina.

Mai exista si alte forma de yoga, care fie sunt incluse in una din aceste categorii, fie cuprind aspecte ce tin de mai multe din acestea.

In Kundalini yoga ( din Raja yoga) nadhi-urile ( canale pranice) si centrii energetici sunt purificati si energia esentiala a fiintei numita Kundalini este ascensionata.Kundalini yoga descrie sistemul psihic si dezvolta numerooase tehnici pentru obtinerea maiestriei in controlul pranei si a mintii.

Hatha yoga ( din Raja yoga) cuprinde kriya-uri, asane, pranyama sau controlul pranei, mudre si bandh-uri.

Laya yoga ( din Raja yoga) permite obtinerea realizarii spirituale prin intrarea in rezonanta cu o anumita energie si o anumita stare de constiinta prin urmarirea rezonantei cu un sunet subtil descris rudimentar de o mantra sau rostire vocala.

Mantra yoga ( din Raja Yoga) foloseste pentru obtinerea realizarii spirituale rostirea unor cuvinte, care sunt, de obicei, rugaciuni intr-o limba sacra si care, prin intelesul pe care il au, influenteaza mintea pentru a intra in rezonanta cu o energie sau o stare de constiinta.

Nada yoga ( din Raja yoga) foloseste pentru obtinerea realizarii spirituale prin intrarea in rezonanta cu o anumita  energie sau o stare de constiinta ascultarea si eventual reproducerea-mai ale vocala, a unor cantece sau bucati muzicale.

Yantra yoga ( din raja yoga) foloseste pentru obtinerea realizarii spirituale  prin intrarea in rezonanta cu o anumita energie si o anumita stare de constiinta privirea anumitor forme geometrice. Are avantajul ca focalizarea mintii asupra unui obiect este inlocuita de focalizarea privirii asupra unui obiect, generand astfel eficienta continuta in practica.

Exista un ansamblu de practici numite Tantra Yoga, care includ atat practici interioare cat si exterioare, care inclus chiar si realizarea fuziunii amoroase cu o persoana de sex opus si care, desi contin aspecte ce se regasesc in cele patru categorii principale de yoga descrise de Patanjali, au au facut parte din aceeasi traditie.

Am sa va ofer o yantra pe care puteti medita, eventual sa o printati sau puteti direct pe pc.

Tripura Sundari

Frumusețea și Armonia Divină

Tripura se poate traduce prin “cea care cuprinde cele trei cetăţi”, “oraşele” sau “cetăţile” fiind o metaforă, deoarece în realitate ele se referă la cele “trei lumi” sau sfere gigantice ale Creaţiei lui Dumnezeu, care sunt: lumea fizică,
lumea subtilă (astrală) şi lumea cauzală.
Tripura Sundari mai este cunoscută şi sub numele de Lalita sau “cea care se joacă”. Tradiţia spirituală hindusă afirmă că întreaga Creaţie reprezintă jocul plin de frumuseţe şi de încântare al Mamei Divine. În ceea ce ne priveşte, ca
fiinţe umane nu suntem decât individualităţi pasagere în acest joc gigantic al Mamei şi, pentru a ne elibera de iluzia lui, trebuie să înţelegem care este, de fapt, sursa primordială a energiei şi puterii care “mişcă” întreaga Creaţie.

92c88c25c8b2b5148c25382fd6544286

Va recomand o mantra pe care o puteti asculta si chiar canta:

 

 

Spor la treaba !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: